19.12.2016

Nalleväen jouluseimi

Siihen aikaan antoi suurkarhu Augustus käskyn, että koko nallekunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Nallemaan käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa.

Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nalleretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Bearlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti pentua. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti karhunpojan, esikoisensa. Hän kapaloi nallen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.


No joo. Tuossa aiemmin syksyllä satuin laittamaan pöydällä hengaavat pikkunallet ja muut otukset tällaiseen asetelmaan ja mielessä kävi että nallemakuupussi näyttää tuossa kaikkien edessä vähän kuin Jeesus-lapselta. Idea oli sillä valmis :D

Lähes koko juttu on toteutettu semmosista materiaaleista mitä kotoa sattui löytymään. Oljet, tekohavut ja tulitikut oli ainoat mitä ostin tätä varten. Voin myös sanoo että tän tekeminen oli ajoittain varsin hilpeää :D

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Brown ystävineen, ja nallejen kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta Brown sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko nallekansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Nallemakuupussi. Tämä on merkkinä teille: te löydätte pennun, joka makaa kapaloituna seimessä."


Paimenen kaapu on vanhaa lakanakangasta ja huivi samaa kangasta kahvilla värjättynä. Kuutti on hyvä ja pörröinen lammas. Lampaankorvat on kevyesti huovutettu kiinni ja on helppo irrottaa myöhemmin.

Itämaan tietäjät jotka tuovat lahjaksi suitsukkeita (vasemmalla), mirhamia (keskellä) ja kultaa (oikealla).
Vasemman tietäjän kaapu on vanhasta joululahjanauhasta. Tämä viisas tietäjä tietää myös miten suojaudutaan sähkömagneettisilta aalloilta.
Keskimmäisen tietäjän kaapu on vanhojentanssipuvun jämäkankaasta. Tämä viisas tietäjä keksi sellofaanin jo 2000 vuotta sitten.
Tietäjällä oikealla on puku satunnaisesta jämäkankaasta. Kori on tehty foliosta ja maalattu mustaksi. Kultakimpale on kultatussilla väritettyä paperia.

Seimi on liimattu kasaan tulitikuista, se olikin tässä projektissa varmaan suurin homma :D Tulitikut on myös värjätty kahvilla, vaikka ei siitä kovin vahvaa väriä jäänyt. Talli on puuhasteltu vanhasta kenkälaatikosta joka oli sattumoisin täydellisen kokoinen ja muotoinen tähän tarkoitukseen. Marian huivi ja Joosefin valkoinen kaapu on vanhasta lakanakankaasta, Marian kaapu on kotopuolen vanhoista verhoista ja Joosefin päällyskaapu on...jotain vanhaa kangasta.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti