4.12.2016

Jouluinen puolukkajuoma

 

Kesällä ostin Berliinistä yrttiviinaa sisältävän nallepullon. Yrttiviinan huvetessa piti alkaa miettiä millä nallepullon täyttäisi seuraavaksi ja niinpä laitoin tekeytymään kahta erilaista puolukkalikööriä, toinen enemmän ja toinen vähemmän jouluista. Molemmista tuli yllärihyvää ja muutama on kysellyt miten ne tein, joten tässä ohjeet. 


Puolukkalikööri (n. 0,4 litraa)

Ainekset (vähemmän jouluinen versio):
kirkasta viinaa
n. 3dl puolukoita
n. 2dl sokeria

En muista ihan tarkkoja määriä mutta jotain tuohon suuntaan. Kuvan purkki oli 0,5 litrainen. Eli puolukat ja sokeri purkkiin ja lopuksi kaadetaan päälle viinaa sen verran kuin mahtuu, suljetaan purkki, käännetään se pari kertaa ylösalaisin ja jätetään tekeytymään. Tekeytyessä sitä voi välillä käännellä että sokeri varmasti liukenee.


Jouluisemman version tein vähän isompaan astiaan. Ainekset ja tekotapa oli muuten samat kuin edellisessä mutta puolukkaa tuli suhteessa vähän enemmän ja lisäksi laitoin mukaan 1kpl kanelitankoja ja 4-5kpl tähtianista.

Annoin näiden tekeytyä huoneenlämmössä 1,5kk ja sen jälkeen siivilöin pulloihin. Varmaan lyhyempikin aika riittäisi mutta ehtipä ainakin maustua kunnolla. Molemmista tuli mukavan vahvasti puolukkaista ja jouluversiossa maistuu ihan selvästi myös kaneli ja anis. Vähemmän jouluisessa versiossa oli havaittavissa vielä viinan makua mutta jouluversiossa ei juuri ollenkaan. Jee!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti