16.12.2019

Käpykuusi


Heti Nalleweenin jälkeen oli aika alkaa suunnitella tilalle nallejen jouluteemaa. Halusin tehdä pienen joulukuusen jostain jännästä materiaalista. Päädyin kokeilemaan materiaalina käpyjä, jotka näyttävät hauskalta ja joita olisi oletettavasti helppo löytää.


Aluksi käpyjä etsiessäni löysin vain väärän näköisiä, sulkeutuneita käpyjä. Luulin ensin ettei tähän aikaan vuodesta sittenkään löydy etsimiäni pallomaisia, auenneita käpyjä ja keräsin vain muutaman näitä sulkeutuneita käpyjä, josko myöhemmin saisin jonkin idean miten niitä voisi käyttää kuusessa. Kuitenkin muutaman päivän päästä, kun kävyt olivat lojuneet sisällä kuivumassa, ne olivat auenneet ja näyttivät juuri siltä miltä pitikin :D Lähdin hakemaan samoja "vääriä" käpyjä kasan lisää ja toin sisälle kuivumaan.


Käpyjen kuivuttua kasasin niistä kerroksia ja liimasin yhteen. Alimmalla kerroksella 5 käpyä, seuraavalla 4 ja seuraavalla 3. Huipulle vielä kaikkein näyttävin, isokokoinen käpy.


Liiman kuivuttua vein kuusen pihalle ja suihkuttelin sen ympäriinsä lumi-spraylla. Odotin hetken josko spray olisi kuivunut, mutta tajusin sitten että sen ei kuulukaan kuivua, vaan jäädä hieman lumen tuntuiseksi. Ihan kivalta spray siis näyttää, mutta kädet sotkeentuu heti kun sprayattuun pintaan koskee, joten en hirveästi siitä tykännyt. Joulukoristeitakaan en viitsinyt kuuseen laittaa, kun olisivat tahriintuneet. Kieritin ympärille sen sijaan vähän koristenarua.


Kaiken kaikkiaan kuusesta tuli ihan hauskan näköinen. Ehkä ensi vuonna kokeilen samaa ideaa vaikka tavallisella valkoisella spraymaalilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti