20.11.2019

Minimatto


Nalleweenia suunnitellessa mietin että olisi hauskaa saada mukaan minikokoinen räsymatto. En uskonut että sellaista sattumalta mistään löytyisi, varsinkaan Halloween-väreissä, joten aloin tutkia keinoja miten saisin tehtyä sellaisen itse ja törmäsin kudontakehyksiin. Laitoin heti Adlibrikselle tilauksen menemään.


Ensimmäisenä tarvittiin matonkuteita. Vanhoista Desucon-paidoista löytyi juuri sopivia Halloween-värejä, joten paidat vaan silpuksi ja uusiokäyttöön.


Langat pingotettu! Aiempaa kokemusta matonkudonnasta ei ollut, joten ensin piti katsoa muutamat tutoriaalivideot. Alkuvalmistelut ja kudonta sujuivat tutoriaalia seuraamalla melko vaivattomasti.

Hauskaa näpertämistä

Ongelmia tuli vasta siinä vaiheessa kun matto olisi pitänyt päätellä. En löytänyt tutoriaalivideoista tai muualtakaan mitään ohjetta siihen, miten maton alkupää olisi pitänyt päätellä. Heti kun leikkasin langan niin ensimmäinen kerros lähti purkaantumaan. Koitin sitten leikata yhden lenkin kerrallaan, solmin langanpäät ja työnsin samalla purkautuvaa kudetta tiukemmalle. Ei hajuakaan oliko tämä oikea tapa, mutta ainoa mitä tuli mieleen :D Alla olevassa kuvassa näkyy aloitusreunassa vasemmalla, ettei ainakaan kovin siistiä jälkeä tällä tavalla tullut.

Seuraavaksi voisi perehtyä hapsujen siistimiseen...

Erästä asiaa en osannut kudontakehystä tilatessa ajatella: vaikka kehyksen koko on 28x39cm, se ei tarkoita että matoista tulisi läheskään niin isoja. Tämän maton kooksi tuli 20x25cm. Nalleweeniin kyllä melko sopiva, mutta liian pieni esim. pöytäliinaksi, joita olin myös ajatellut tehdä.


No, seuraava projekti on kumminkin jo mielessä, kun Nalleween vaihtuu jouluteemaan :3

0 kommenttia:

Lähetä kommentti