26.7.2024

Keramiikka: hashiokeja



Keramiikkakurssilla tein kavereille joululahjaksi vihanneksen muotoisia hashiokeja eli syömäpuikkopidikkeitä. Näitä oli hauska suunnitella ja samalla miettiä, mikä vihannes olisi eniten kenenkin mieleen. Väreistä osa on tehty engobeilla ja osa alilasitteilla. Valkosipulissa on lisäksi käytetty oksidia tehosteena.



Kuutti-fanille miehelleni tein kuutti-hashiokeja. Joistakin tuli vähän liian isoja, mutta ehkä näiden voi ajatella olevan vaikka eri ikäisten kuuttien pesue :3 Valkoinen pohjaväri on tehty engobella ja yksityiskohdat alilasitteilla.

19.7.2024

Izun nallemuseo



Japanissa viime vuoden keväällä käydessämme teimme pienen koukkauksen Izun niemimaalle nallemuseon perässä. Juna nallemuseota lähimmälle Izukogen-asemalle kulki kivaa maisemareittiä Izun rannan tuntumassa. Ensimmäiset nallet tulivat vastaan heti asemalla.

Asemavahti

Asemalta museolle oli hieman kävelyä. Maisemat olivat kävelyreitilläkin kivat, mutta emme ehtineet jäädä niitä tarkemmin katselemaan, koska satoi melko reilusti ja halusimme päästä nopeasti museon sisätiloihin.



Museon alakerran näyttely keskittyi nalleihin, yläkerrasta suurimman osan vei Totoro-teemainen näyttely. Museossa oli jonkin verran ruuhkaa, enimmäkseen nuorisoa, mikä oli yllättävää ja poikkesi muista käymistäni nallemuseoista, joissa muut kävijät ovat olleet lähinnä lapsiperheitä (niissä joissa on ylipäätään ollut ketään muita kävijöitä...). Voi olla että nuoret olivat jollakin koulun retkellä ja siksi heitä oli niin paljon.

Nähtävää ja paljon erilaisia nalleja riitti, vaikka museo ei ollut erityisen iso. Historiallisia nalleja oli ehkä vähän vähemmän kuin nallemuseoissa yleensä. Hauskana yksityiskohtana, kuten japanilaiselta museolta saattaa odottaa, oli erityinen kuvauspaikka omia nalleja varten. Päde ja kaveri tietysti siinä kuvattiin.

Miniatyyri-nalleompelimo! Tätä kuvaa voisi katsella vaikka kuinka kauan, koko ajan löytyy lisää yksityiskohtia!



Museorakennuksessa oli myös nalle-teemainen kahvila. Kerrankin kahvila jossa nalle-teema oli tehty kunnolla: astiat, leivokset ja kahvit oli kaikki koristeltu nalleilla, lisäksi isoja nalleja istui kahvilapöydissä ja seinilläkin oli nalletauluja.

Tietysti museonallekin lähti myymälästä matkaan! Nalle sai nimekseen Iiris :)

1.7.2024

Skagenin nallemuseo


Kävimme autoretkellä Pohjois-Tanskan Skagenissa 2 vuotta sitten. Skagen oli tosi mukava ja nätti pieni kaupunki, mutta tuskin olisi tullut mieleen lähteä sinne ellei siellä olisi ollut nallemuseota. Nallemuseo oli pienessä hauskannäköisessä talossa jossa oli myös kevyesti nalleteemainen kahvila.

Sisäänkäynti

Tai-chi pandoja taulussa museon ulkopuolella


Museo ei ollut kooltaan valtava mutta nähtävää ja hienoja dioraamoja ja tietysti nalleja oli paljon. Aikaa museon läpikäyntiin kului myös reilusti, kun piti tarkkaan tutkia kaikki dioraamojen monet yksityiskohdat.

Nallet Skagenin sataman maisemassa


Lopuksi mukaan lähti tietysti vielä museon virallinen nalle, joka sai nimekseen Pette-bamse. Kassalla ollut vanhempi nainen osoittautui nallea valitessa ns. nallejen ymmärtäjäksi ja oli siitä päätellen luultavasti myös museon pitäjä. Aina yhtä mukavaa kohdata muita nallejen suuria ystäviä :3

Patsas ja Pette-bamse