9.9.2020

Nallekotiprojekti: minisisustusta


Jonkin aikaa sitten innostuin uudelleen puuhastelemaan nallekotiprojektin parissa törmättyäni Instagramissa mahdottoman söpöihin miniatyyrinallekuviin. Päätin että nallekotiin täytyy saada lisää huonekaluja ja sisustustavaraa tuomaan kodikkuutta, sekä jollain tavalla lisää "nukkekotimaista" tunnelmaa. Nallekoti on siis rakennettu kirjahyllyyn yhdelle hyllytasolle ja on tähän mennessä ollut vielä hyvin yksinkertainen, avara ja valkoinen. Nukkekodeissa taas usein on paljon tavaraa, erilaisia huoneita ja omanlaistaan tunnelmaa.


Ensimmäisenä laitoin hyllyn puolivälin tienoolle pahvinpalan jakamaan alueen keittiöksi ja olohuoneeksi. Hankin myös muutamia kivoja kuviopapereita joilla "tapetoin" huoneet. Tunnelma heti parempi! En uskaltanut vielä tehdä lopullista päätöstä, että tämä hyllytaso tulee ikuisesti olemaan nallehuoneelle varattu, joten kiinnitin tapetit tässä vaiheessa vain teipinpaloilla liiman sijaan :D

Hyvin yksinkertainen liesi/keittiötaso syntyi pienestä valkoisesta laatikosta.

Muutama huonekasvi netistä löytyviä ohjeita mukailemalla: ruukku DAS-massasta, ruukun sisällä foliota ja mehupillin pala johon lehdet saa pystyyn, lehdet rautalankaa ja maalarinteippiä, kaikki maalattu akryyliväreillä.

Kaikkea muuta pientä DAS-massasta. Osa melko nopeasti tehtyjä... :D
Hedelmät Fimosta ja mansikkaleivokset silkkimassasta.


Tavaralle piti saada myös hyllyjä. Valmiina myytävät hyllyt ovat kyllä hienoja mutta melko kalliita, joten päätin kokeilla tehdä itse. Hankin sitä varten lehtisahan ja palan vaneria. Lehtisaha ei ollut ennestään tuttu väline ja jonkin aikaa menikin ennen kuin tajusin miten sitä tarkalleen ottaen kuuluu käyttää. Sen jälkeen hyllypalojen sahaaminen oli melko helppoa. Sahaamisen jälkeen vielä hioin palat tasakokoisiksi hiomapaperilla ja lopuksi liimasin yhteen.

Yksinkertainen laatikosto tulitikkuaskeista.

Nalleille viihdykkeeksi Backgammon!
Pelinappulat eivät ehtineet kuvaan mukaan...

Nallejen jouluhuoneesta tuttu takka päivitettynä versiona.


Suunnitelmissa on vielä ainakin ikkunoita, tauluja, kirjoja hyllyyn ja kaikenlaista muuta pientä. Kauas on kumminkin jo tultu nallekotiprojektin alkuvaiheista. Toivomaani nukkekotimaisuutta on jo näkyvissä :3

0 kommenttia:

Lähetä kommentti