11.10.2017

Tein nallen!

Pitkään unelmoitu, pitkään suunniteltu ja pitkään työn alla ollut projekti on tullut päätökseen: ensimmäinen omatekemä perinnenalle on vihdoin valmis! <3

Tämän projektin suunnittelu alkoi (kunnolla) siinä vaiheessa kun viime vuonna sain käsiini Nalleverstas-kirjan. Kirjassa on ohjeet nallenvalmistuksen eri vaiheisiin, valmiita kaavoja erilaisiin nalleihin ja ohjeita myös mm. nallenvaatteisiin.

Nallen teossa ensimmäinen vaihe oli hankkia turkkikangasta sekä tassunpohjakangasta. Kankaita ja kaikkia muitakin tarvikkeita nallenvalmistukseen saa ainakin Hobby Pointista Helsingistä. Tämän nallen turkkiin valikoitui keltaruskea turkkikangas ja tassunpojiin tummanruskea mokkakangas. Sain onneksi apua kankaiden valintaan, itse olen toivottoman huono tekemään päätöksiä, varsinkin kun on kyse näin tärkeästä asiasta!

Seuraavana piti valikoida Nalleverstas-kirjasta kaavat joilla nallea lähtee tekemään. Kaavat voisi suunnitella itsekin, mutta ei ollut ensimmäisen nallen kohdalla tarvetta ryhtyä siihen. Kaavoja oli valmiina kolmeen vähän erilaiseen nalleen. Valitsin sen mallin jolle arvelin hankitun turkkikankaan sopivan parhaiten.

Kaikki palat leikattu! Ja kaikki kerralla oikein, ei esim. kahta vasenta kättä \o/

Sitten palojen ompelua. Pari ekaa palaa tein ompelukoneella, mutta se oli toivottoman hidasta kun piti koko ajan taivuttaa karvaa niin ettei se menisi isoina kasoina ompeleen väliin. Loput ompelin käsin, en tiedä oliko se nyt sitten nopeampaa mutta tuntui olevan ainakin helpompaa.

Valmiina täyttöön ja kasaukseen

Hobby Pointista muovikuulia joita voi käyttää täytteen osana, mustat lasisilmät sekä nivelet joilla nallen raajat saa liikkuviksi. Hobby Pointista saa näitä pahvisia sokkaniveliä sekä muovisia turvaniveliä, joita voi käyttää lasten nalleissa.

Pää ja kädet täytetty ja kiinnitetty

Nivel taustapuolelta

Nivelten kiristäminen vaati vähän käsivoimia ja olisi ehkä vaatinut myös paremmat (teräväkärkiset) pihdit. Nivelten kiinnittäminen ei ollut hankalaa vaikka etukäteen jännitti että mitähän tästä tulee. 

Vartalon pohjalle laitoin täytteeksi muovikuulia. Kuulat ovat painavampia kuin täytevanu, joten ne auttavat mm. pitämään nallen tasapainossa istuma-asennossa ja muutenkin niillä saa nalleen kivaa tuntua :3 Laitoin kuulat ensin kankaiseen pussiin kun en ollut varma onko vartalon käsin ommellut saumat tehty tarpeeksi tiheään, ettei kuulat pääse väleistä ulos.

Loput osat vielä paikoilleen

Valmis nalle <3

Vaikein asia nallessa oli lopulta kuonon, kirsun ja suun tekeminen nätisti. Ei onnistunut kovin hyvin tällä nallella, mutta kauempaa katsottuna ei ehkä huomaa mikä meni vikaan... Seuraavalla kerralla teen kyllä koko naaman valmiiksi ennen kuin kiinnitän pään vartaloon, että on varaa yrittää uudelleen tarvittaessa :D

Heipä hei!

Projektina tämä ei ollut helpoimmasta eikä myöskään halvimmasta päästä. Mutta ai että millainen onni se oli kun näki omatekemänsä nallen valmiina :3 Ihan oikea ikioma perinnenalle! Ehkä siitä ei tullut teknisesti ottaen täydellinen, mutta minulle se on juuri niin täydellinen kuin vain voi <3

3 kommenttia:

  1. Todella kaunis ja onnistunut nalle! Mieheni nukkuu edelleen nalle kainalossa kun sen kanssa saa olkapäille hyvän asennon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, nallet auttaa kyllä moneen :D

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista