1.10.2017

Kagaonsenin kummitusseikkailu


Kun tässä blogissa nyt jo matkakertomusten makuun on päästy, niin ajattelin kirjoittaa eräästä jännittävästä tapauksesta joka sattui Japanin matkalla lokakuussa 2015. Oikeastaan oon halunnut jo siitä asti kirjoittaa tästä jonnekin, kun koko paikka oli niin kumma tapaus.

Oltiin siis menossa yöksi onsenhotelliin Kagaonsen-nimiseen pienehköön kylään josta ei tiedetty juuri mitään ennalta. Juna-asemalle saavuttuamme nähtiin jonkin matkan päässä, koko muun kaupungin yllä valtava kullanvärinen buddha-patsas. Patsaasta tuli kaupunkiin jotenkin outo tunnelma. Katsottiin kartasta olisiko patsas jokin paikallinen nähtävyys, mutta missään kartassa tai nähtävyyslistassa ei mainittu paikkaa sanallakaan. Tuntui vähän kummalliselta. Päätettiin mennä tarkistamaan asia seuraavana päivänä ennen junan lähtöä.

Patsas kaupungin yllä

Seuraavana aamupäivänä käveltiin jonkin matkaa hiljaisen kylän mäkeä ylös kohti patsasta. Ohitettiin iso hotelli joka näkyi puiden takana ja saavuttiin portille joka johti patsasta ympäröivälle alueelle. Portilla oli ilmoitus 500 jenin pääsymaksusta, mutta sotkuisessa lipunmyyntikopissa tai missään muuallakaan ei näkynyt ketään. Paikka oli kumminkin vähän kammottava, joten ei uskallettu mennä portista sisään vaan käännyttiin takaisin samaa tietä kuin tultiin.

Lipunmyyntiluukulla

Vasta paluumatkalla kiinnitettiin huomiota viereiseen hotelliin joka oltiin ohitettu mennessä. Tuntui oudolta että niin pienessä ja hiljaisessa kylässä oli niin suuri hotelli. Tarkemmin katsottuna hotellin pihalla ei ollut yhtään autoja eikä ihmisiä, piha kasvoi rikkaruohoa ja jotkut hotellin ovet ja ikkunat olivat rikki tai puuttuivat kokonaan. Hotelli oli hylätty D: Verhot lepattivat ulkona joistakin ikkunoista ja puuttuvien ovien tilalla oli valtavia hämähäkinseittejä.

Hotelli kadulta nähtynä

Satunnaista tavaraa ikkunan takana. Saatoin pelästyä peiliä.


Tutkittiin ja ihmeteltiin tätä hotellia jonka nimi oli ollut Kannon Onsen Hotel (Kannon tarkoittaa buddha-patsasta). Sitten käveltiin kulman ympäri ja nähtiin hotelli edestä päin. Se olikin vielä isompi kuin oltiin luultu, kun vieressä/yhteydessä oli vielä iso onsen-rakennus. Etupuolellakin monesta paikkaa puuttui ovia, oltaisiin voitu mennä sisään ja tutkia varmaan vaikka koko hotelli jos olisi huvittanut. Mutta ei oltu ihan sellaiseen varustauduttu, ja muutenkin.. Siellähän olisi voinut olla vaikka ruumiita...!

Hotelli edestä. Verhot lepattaa...!

Etupiha

Onsen-rakennus

Hotelli- ja onsenpuolen välissä oli portaat joita pitkin pääsee (tai ainakin on joskus päässyt) patsasalueen portille. Jostain syystä ei kiivetty näitä ylös, en muista miksi, mutta varmaankin vaan pelotti liikaa :D

Pihan nurkassa ollut koppero. Kyltti sanoo "under construction".


Lähdettiin sitten takaisin asemalle jotta ehdittäisiin junaan. Paikka jäi kuitenkin mieleeni ja koitin selvittää millainen tarina tuon taustalla on. Englanniksi ei löytynyt juuri mitään, mutta japaniksi löytyi pari raporttia joiden kirjoittajat olivat tutkineet aluetta pidemmälle. Ilmeisesti patsaan ympärillä on aiemmin ollut jonkin sortin uskonnollinen huvipuisto nimeltä Utopia Kaga no Sato. Se perustettiin talouskuplan aikaan suurella rahalla vuonna 1987. Talouskuplan jälkeen asiat alkoivat mennä huonosti. Joidenkin tietojen mukaan perustaja meni konkurssiin 1998 ja onsenhotelli suljettiin ensimmäisen kerran noin vuonna 2000, sitten joku muu omistaja avasi sen uudelleen 2009, mutta uusi omistaja ei maksanut laskuja ja pian paikka hylättiin kokonaan. Huvipuisto-osuus suljettiin 2002 ja ilmeisesti purettiin melko pian sen jälkeen.

Maassa lojui Hanshin Tigers -pesäpallojoukkueen kalenteri vuodelta 2008

Joidenkin raporttien kirjoittajat olivat käyneet myös portin sisäpuolella (ilmeisesti paikalla on yleensä vanha mies myymässä lippuja). Raporttien mukaan tuon ison oudon patsaan (joka oli myös näköalatorni) ympärillä on monia pienempiä, yhtä outoja uskonnollisia "asetelmia": mm. tuhansia kaiken kokoisia, toinen toistaan oudomman näköisiä kultaisia buddha-patsaita kaikkialla. Jotkut olivat kiivenneet myös ison patsaan huipulle, ja patsaan sisäpuolen seinätkin olivat kultaisten buddha-patsaiden peitossa. Nykyisin patsaan sisään ei enää pääse. Monissa raporteissa toistui maininnat, että koko paikka vaikutti jotenkin "pahalta".


Vaikka silloin 2015 löydettiin tuo paikka ihan sattumalta, se jäi tuolta matkalta ihan erityisesti mieleen outouden ja vähän selkäpiitä karmivan tunnelmansa takia. Jälkeenpäin joskus mietin että ehkä olisi pitänyt käydä tutkimassa hotellia myös sisäpuolelta, mutta tarkemmin mietittynä en kyllä varmasti uskaltaisi sinne sisään ikinä maailmassa :D Alueella oli niin autio ja aavemainen tunnelma jo ulkopuolellakin... Ja eihän viimeksikään uskallettu kokonaan kiertää sitä edes ulkoa :D

Ajatellapa jos tuolla ylhäällä ikkunoissa olisi näkynyt vaikka ihmisen hahmo. Kyllä oltais juostu karkuun niin helkkarin kovaa :D

Eihän tuon paikan kohtalo mitään ennenkuulumatonta ole. Japanissa on valtava määrä hylättyjä paikkoja ja erityisen paljon juuri talouskuplan ajalta. Kesällä Hokkaidolla käydessä bongattiin hylättyjä paikkoja siellä täällä, mm. useita hotelleja, yksi suurehko ala-aste, monta tienvarsien pysähdyspaikkaa ja kymmenittäin (sadoittain?) varastorakennuksia ja asuntoja. Monet näytti kauheen kiinnostavilta, mutta ei ollut aikaa tutkia, ja osaa ei vaan kehdattu tutkia, koska eivät olleet tarpeeksi syrjässä. Tommosessa puuhassa ei ehkä kovin mielellään halua tulla nähdyksi.

Kuvia hotellin ja patsaan alueesta ja kultaisista buddhista muissa blogeissa:
http://kasakoblog.exblog.jp/23610597/
http://bqspot.com/hokuriku/ishikawa/122

Kuvia hotellin ja onsenin sisältä, eek! D:
http://kasakoblog.exblog.jp/23610633/

Muutama kuva huvipuistosta (ruosteesta päätellen tuohon aikaan jo hylätty):
https://rcdb.com/3028.htm

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juttu!
    Haikyo on kyllä hieno "harrastus"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, Haikyo on mahdottoman jännittävää :D

      Poista
  2. Olipas mielenkiintoinen postaus. Jotenkin heräsi halu lähteä tsekkaamaan tuo hotelli tai joku muu hylätty rakennus Japanissa, mutta olen tainnut nähdä liian monta japanilaista kauhupeliä, jotta oikeasti uskaltaisin sen tempauksen tehdä...

    (+ Tuskin saisin houkuteltua ketään mukaan eli reissu olisi tehtävä yksin. Hui, vieläkin karmivampaa!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, tosi mielenkiintoista touhua tuo on, mutta samalla pelottavaa :D
      Oon lukenut paljon juttuja muistakin Japanin hylätyistä paikoista (mm: http://offbeatjapan.org/) ja moni niistä vaikuttaa kyllä vieläkin hurjemmilta kuin tämä hotelli... Esim. hylätyt sairaalat, huh :D

      Poista