5.11.2016

Vaatteita nalleille


Nallenvaatteet on yksi sellainen juttu mitä oisin halunnut tehdä jo kauan, mutta vaatteiden ompelusta on ollut sen verran vähän kokemusta etten ole juurikaan tohtinut niitä aiemmin tehdä. Nalleverstas apuun! Sain tällaisen kirjan elokuussa synttärilahjaksi :3 Kirjassa on iso kasa ohjeita, kaavoja ja ideoita erilaisiin nallenvaatteisiin.

Tämä vanha nalle sai housut :3 Ohje oli perushousuille joihin lisäsin lopuksi vielä henkselit. Kangas on T:n vanhoista yöhousuista.

Ensimmäinen kokeilu edellisen nallen housuista ei ollut turhan tarkkaan mitoitettu... Ne housut sai omakseen puolet pienempi Puh-karhu. Paidan tein tälle Puhille jo aiemmin, vanhojen jouluverhojen kankaasta. Paita piti aikoinaan saada äkkiä tehtyä, kun löysin tämän Puhin katukirppikseltä ilman vaatteita ja se näytti niin viluiselta :(

Tämä nalle on Takayaman nallemuseon virallinen nalle. Arvokkaalle nallelle sopii arvokas liivi :3 Liivin sisäpuoli on myös tehty T:n vanhoista monikäyttöisistä yöhousuista.

Pääjuttu Nalleverstas-kirjassa ei toki ole nallenvaatteet vaan perinteisten nallejen rakentaminen itse alusta loppuun. Oman nallen (tai siis nallejen!) rakentaminenkin on jo puuhalistalla, mutta vasta suunnitteluvaiheessa. Ainakin HobbyPointissa myydään jopa useampaakin eri nallenkarvakangasta. Kirjassa on erikseen ohjeet myös miniatyyrinallejen (<10cm) tekemiseen, ne näyttää niin kaameen söpöiltä että semmoistakin tarvii joskus kokeilla!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti