10.11.2016

Kuutti- ja nalleheijastin vaihe vaiheelta


Eräänä päivänä näin Sinellissä heijastinkangasta jota voi ommella ompelukoneella. Siispä heijastinten tekoon! Tässä pieni kuvaus miten toteutin kuutti- ja nalleheijastimet. Vaikeustaso: tosi helppo :) Samalla tekniikalla onnistunee muutkin hahmot kuin kuutit tai nallet.

Tarvikkeet:
- Heijastinkangasta josta leikataan 2 saman muotoista kappaletta
- Huopaa josta leikataan myös 2 saman muotoista kappaletta, ympäriltä 0,5-1cm isommat kuin heijastinkankaasta leikatut kappaleet
- Silmiksi mustapäiset niitit (näitä myydään ainakin silloin tällöin eBayssa) tai jotain muuta vastaavaa, esim. mustat helmet
- Hakaneula ja puuvillalankaa/narua tms.
- Ompelulankaa
(- Liimaa)

Aluksi, kun heijastin- ja huopapalat on leikattu, leikataan toiseen heijastinpalaan aukko kuonolle. Irti leikatusta kuonopalasta voi leikata vielä suun. Silmät kannattaa kiinnittää vasta etupuolen ompelemisen jälkeen, mutta tässä vaiheessa voi jo katsella mihin kohtaan ne olisi tulossa.

Seuraavana ommellaan heijastinpalat huopapaloihin. Hoituu mukavasti ompelukoneella mutta varmasti myös käsin ompelemalla! Suun ompelu oli vaikein vaihe koko hommassa, nallen suu onnistui jotenkuten ompelukoneella mutta kuutin suu piti ommella kolmeen kertaan (lopulta käsin) ennen kuin onnistui.

Sitten ommellaan palat yhteen huopareunaa pitkin ja lopuksi leikataan reunat tasaiseksi. Ja liimataan kuutille posket!

Narut tein kahdesta puuvillalangasta letittämällä. Langat oli hieman vaikea saada heijastinkankaasta läpi, mutta terävällä paksuhkolla neulalla ja pienellä voimankäytöllä ne lopulta meni :3 Kun letti oli tarpeeksi pitkä, solmin lankojen päät hakaneulaan.

Valmis! Nyt näytään pimeällä \:3/

0 kommenttia:

Lähetä kommentti